off

De Bruijn Videoproducties ‘handelt in emoties’

AALSMEERDERBRUG – Net voor de Ringvaartbrug naar rechts staat de zesentachtig jaar oude herberg waar vroeger café ’t Jagertje” in gevestigd was. Inmiddels is het De Bruijn Videoproducties geworden. Drijvende kracht achter dit bedrijf is Erwin de Bruijn.

Hij is opgegroeid in het pand en woont er sinds 2005 opnieuw in. Toen zijn vader in 1985 overleed is het café ook opgehouden te bestaan. Zijn moeder heeft het, totdat hij het overnam als woonhuis gebruikt. Het enige wat nog herinnert aan die tijd zijn zwart-wit foto’s aan de wand, de oude jukebox in de kantoor/ontvangstruimte en het originele biljart in de aangrenzende werkruimte achter deze ruimte. De voordeur van zowel huis als kantoorruimte is onder de authentieke veranda aan de voorzijde.

Erwin vertelt: “Samen met mijn vrouw Hanneke, die tevens mijn rechterhand is, heb ik het in eigen beheer opgeknapt naar de eigen authentieke stijl van het pand. Het is een perfecte combinatie geworden van wonen en werken en ik voel me helemaal thuis hier.” Als jonge jongen was Erwin al in de weer met audio-, video-, camera-, en film-techniek. Er was altijd interesse in beeld en geluid.

Na een technisch genoten opleiding, aanvullende vakcursussen in regie, camerawerk en montage, divers opgedane werkervaring en een absolute passie voor audiovisuele techniek en film in het algemeen, is hij in 2000 elders gestart met zijn bedrijf, waarvan een van de hoofdmoten is geworden, het digitaliseren van oude beelden. “Ik merk dat mensen graag hun videobanden en 8 of 16mm filmpjes op dvd willen hebben of op de harde schijf, zodat ze het vaker op de computer of televisie kunnen bekijken of bewerken. Dat zijn natuurlijk vaak persoonlijke beelden met een hoog emotionele waarde. Eigenlijk handel ik dus min of meer in emoties”, aldus Erwin.

Naast het digitaliseren van filmpjes en muziek (want grammofoonplaten, geluidsbanden en audiocassettes op CD zetten kan natuurlijk ook), kun je bij De Bruijn Videoproducties terecht voor bedrijfsfilms, reclamewerk, congresregistraties, reportages in het algemeen, maar ook registraties van kleinschalige evenementen als jubilea en toneelvoorstellingen.

Binnen afzienbare tijd wordt een volledig gemixte dvd gemaakt, desgewenst met voice-over en achtergrondmuziek. De Bruijns enthousiaste en professionele werkwijze is succesvol. Hij vervolgt: “Ik heb grote producties gedaan bij de lokale omroep van de Haarlemmermeer. Zo heb ik de gemeenteraadsverkiezingen en het lijsttrekkersdebat gedaan en een paar jaar geleden ‘Sporttoppers’. Bij dit soort live-evenementen is natuurlijk een heel team mee gemoeid. Ik heb me vooral bezighouden met de regie. Regisseren is ook erg leuk werk.”

De Bruijn Videoproducties
Aalsmeerderdijk 351 – Aalsmeerderburg
Tel. 0297-367661.
www.dbvideo.nl

Miranda Goemans
Verschenen 15 april 2013 in de Nieuwe Meerbode en 1 oktober op dichtbij.nl